Trening na amaterske preteky do vrchu.

Všetko v súvislosti s amatérskymi aj profesionálnymi automobilovými pretekmi (vrchy, okruhy, slalomy,...)

Moderátori: HC_team, k3ksik, Moderátor, Admin, HC Team

Používateľov profilový obrázok
M&R
HC Team
Dátum registrácie: 06.01.2007, 12:25
Garáž (1)

Príspevok od používateľa M&R »

Dobre,stacilo..k teme,nepotrebujeme tu zase 2b "mudre" prispevky a smajlikov....
Prosim,ak mi odpovedate na SS tak pouzite"citovat"aby som vedel o com si piseme,dakujem.
babo
Dátum registrácie: 26.04.2007, 22:38
Garáž (1)

Príspevok od používateľa babo »

Majo&Rado napísal::) :) :) ja som nikdy nepovedal,ze viem driftovat ,ja som len napisal,ze jazdim bez stabilizacie stale a v tom je rozdiel,lebo udrzat auto na ceste pri prejazde zatacky smykom a efektny drift v tom je rozdiel...
...na nissane som skor jazdec ako drifter v tom zmysle,ze efektne mi to moc nejde,lebo to ani moc neskusam,skor si skusam pri jazde prejst zatacku kontrolovanym smykom.
No ako to nazveme je jedno, ale fakt som videl testy, kde manici na okruhu vypli na z-ku stabilizaciu a teda ked sa rozbehli plny kotol, tak mali co robit, aby to udrzali v priamke a nie to este v zakrutach...
Ked Ti to ide, tak to kvitujem, lebo tiez nemam rad ludi, ktori maju plnu hubu reci o tom, ako je AUDI TT nudne a 350Z super a na 350Z maju zapnutu stabilizaciu pri tom a je to vlastne rovnako nudne ako ta TT (skoro). Ako ja by som tiez jednoznacne volil z-ko, vyzera fajn a ma moj oblubeny typ motoru - atmosferu :D a celkovo je postaveny fajn, soferoval som zial iba raz.

S blaznivou zadokolkou by to ale chcelo sa ucit na okruhu, alebo proste niekde, kde ked clovek nezvladne zakrutu, tak sa neprizabije a uz vobec nikoho neohrozi. Ja som mal moznost jazdit viacej RWD 3er COUPE 325i E34 (192ps) a uz mi lepilo (ESP to samozrejme nemalo) a MX-5 NB 1.8 140ps - ta je super zabavna, ale s tym vykonom clovek dostane tak max klasicky nedotacavy smyk, alebo mu ujde zadok tak na jednotke (mozno dvojke max). No a potom na 735i E65 ale taka krava, tam to uz nie je podstatne.Raz ale dufam sa to ne nejakej poriadnej RWD aspon trochu naucim :D

Uz sme ale celkom slusne OT :oops:
2Bera
Dátum registrácie: 12.12.2006, 21:17
Garáž (4)

Príspevok od používateľa 2Bera »

Denka napísal:naco tu riesit tuberu, nemusi sa riesit v kazdej teme, staci mu jedna :lol: skromny chlapec
jo jedna aj tu mi matuliak uzamkne :lol: Obrázok
Obrázok
H22Turbo SQS 11,6 @ 200 , 347PS/327Nm
Daily Car: Honda Logo 1.6vtec
M&R
HC Team
Garáž (1)

...uz sa prosim ta nestrapnuj...

...a nie sme od temy s tym nissanom,lebo tiez planujem par krat s nim vybehnut na kopec,najma skusit prechadzat babu smykom.
Tato tema je o jazdeni tak tu piseme o jazdeni :) .
Prosim,ak mi odpovedate na SS tak pouzite"citovat"aby som vedel o com si piseme,dakujem.
babo
Garáž (1)

Majo&Rado napísal:...uz sa prosim ta nestrapnuj...

...a nie sme od temy s tym nissanom,lebo tiez planujem par krat s nim vybehnut na kopec,najma skusit prechadzat babu smykom.
Tato tema je o jazdeni tak tu piseme o jazdeni :) .
Ty si manik :D .

Kolega ma SUBARU LEGACY 3.0 spec. B a jeden sportovy novinar (ten to ma fakt v ruke, byvaly zavodnik) ho na uzavretom kopci na Babe (nahodna akcia) vyviezol hore uplnym driftom. Hovoril, ze peklo ;-) A to sam (kolega) uz viacej rokov jazdi do vrchu, ale ze z tej jazdy mal dost ;-)

Akurat, ze to nebol az tak dobry napad, lebo LEGACY spec. B. ak sa nemylim, nema LSD ani v predu, ani v zadu, co horsi aj kontrolvoatelnost dritu, ale hlavne sa mozu diferaky uplne znicit.
Tomáš
Dátum registrácie: 20.12.2006, 14:03

Príspevok od používateľa Tomáš »

No tak to muselo byt zaujimave. Aj ja sa chystam nieco take skusat ak bude auto, no na to si este trocha pockam.:) Potom sa budem ucit. Ale mna nelakaju plechove krabice, ja chcem sediet na zemi a vidiet predne kolesa, citit ako sa auto trasie a najmensi hrbol mi vyrazi stavec. A pocit, ze sedim v "plechovej trubke" je proste neuveritelny. V Geneve na simulatore som myslel, ze z neho nevystupim, no uz len ten pocit bol uzasny. A to mu chybal motor a pretazenia.:)
peto009
Dátum registrácie: 20.12.2006, 22:10
Garáž (1)

Príspevok od používateľa peto009 »

...na tych vydratych pneu. ist na Babu,to chce odvachu :)
Ked sa budete organizovat nabuduce,dajte vedet :wink:
...apropo k tym brzdam....treba maximalne vyuzivat brzdenie motorom(hlavne dole kopcom)
No Matulo,tesim sa na dalsieho teamoveho vrchara :wink:
.....lude4ever.....
babo
Garáž (1)

peto009 napísal:...na tych vydratych pneu. ist na Babu,to chce odvachu :)
Ked sa budete organizovat nabuduce,dajte vedet :wink:
...apropo k tym brzdam....treba maximalne vyuzivat brzdenie motorom(hlavne dole kopcom)
No Matulo,tesim sa na dalsieho teamoveho vrchara :wink:
brzdit motorom treba, to je jasne, ale to sa aj matulo snazil, najlepsie s medziplynom :)
Dole kopcom ale treba auto tlacit, nech si brzdy oddychnu ;-)
M&R
HC Team
Garáž (1)

...ake gumy by ste doporucili na beznu premavku a aj na blaznenie sa,trening do kopcov ?Musime dat nove uz...
Babo ty nic nepis,jednak to bude na dlho a okrem toho vsetci uz vieme na ake gumy ty mas uchylku :) :) .

Sliky teraz nechajme tak...
MUGEN1
Dátum registrácie: 14.01.2007, 19:27
Garáž (2)

Príspevok od používateľa MUGEN1 »

Majo&Rado napísal:...ake gumy by ste doporucili na beznu premavku a aj na blaznenie sa,trening do kopcov ?Musime dat nove uz...
Babo ty nic nepis,jednak to bude na dlho a okrem toho vsetci uz vieme na ake gumy ty mas uchylku :) :) .

Jednoznačne Yokohama Parada :wink:Osobne nie aspon zatial,ale plánujem ich kúpiť na bežné jazdenie,ževraj perfektne sedia a majú o niečo mäkšiu zmes ako iné gumy..Určite sú velmi dobré,aj keď sú aj iné super značky,osobne jednoznačne Parady 8)
Naposledy upravil/-a MUGEN1 v 26.06.2008, 22:24, upravené celkom 1 krát.
Honda CR-X, r.90, 132PS na brzde..
babo
Garáž (1)

Majo&Rado napísal:...ake gumy by ste doporucili na beznu premavku a aj na blaznenie sa,trening do kopcov ?Musime dat nove uz...

a aj tak napisem :!: :!: :!: :twisted: :D

Gumy fakt znacka nie je az tak dolezita. Pre manikov by sa dali semi-slicky Falken, alebo Toyo... Zacniam ale verit, ze na kopce a okresky je fakt dolezite hociake lepsie gumy, ale so spevnenym bokom ReinForced (kazdy vyrobca oznacuej inak Michelin Reinf., Falken RF, Bridgetone RFD, ... ). Nedeformuju sa tak a jazdis po vzorku, nie po bocnici... A ked vletis do jamy, tak si chranis znacne lepsie disk.
Vcera som bol zrovna na Babe a uz v teple mali moje gumy teda dost, zacali byt nedotacave :( a deformovali sa s makkou bocnicou...

No - nebolo to az tak dlhe nie :D :D :D
M&R
HC Team
Garáž (1)

babo,teda ake pneu doporucujes,jednu,dve znacky.

Mugen:mas s nimi skusenost,alebo chalani co jazdia vrchy?

Ja som pozeral na Kumho Ecsta V70A .
babo
Garáž (1)

Majo&Rado napísal:babo,teda ake pneu doporucujes,jednu,dve znacky.

Tych REINFORCED nie je moc vela. Za posledny cas sa mi strasne pacili predsa len PIRELLI Zero Nero (ze ich skoro zoderies Ta asi netrapi, nieco za nieco), chalan, co bol na PRIMERA GT na Babe a jazdil proti nasmu Petovi, tak mu nesmierne drzia. Ak by take boli este aj ReinForced, tak do toho by som isiel. Blbe je, ze tieto specialne udaje sa zla hladaju a malokto ich vobec udava.

Inak Yokohami chalani tiez moc chvalili, co maju treningace na vrchy. Sice sa dezen straca pred ocami, ale neva
LastV8
HC Team
Dátum registrácie: 09.01.2007, 14:45
Garáž (4)

hm

Príspevok od používateľa LastV8 »

babo napísal:
Majo&Rado napísal:babo,teda ake pneu doporucujes,jednu,dve znacky.

Tych REINFORCED nie je moc vela. Za posledny cas sa mi strasne pacili predsa len PIRELLI Zero Nero (ze ich skoro zoderies Ta asi netrapi, nieco za nieco), chalan, co bol na PRIMERA GT na Babe a jazdil proti nasmu Petovi, tak mu nesmierne drzia. Ak by take boli este aj ReinForced, tak do toho by som isiel. Blbe je, ze tieto specialne udaje sa zla hladaju a malokto ich vobec udava.

Inak Yokohami chalani tiez moc chvalili, co maju treningace na vrchy. Sice sa dezen straca pred ocami, ale neva
ja nie som expert na pneu, ale kukam Best Motoring (Keiichi Tsuchiya) ako divy a tam maju v TOGUE (take horske duely) v 90% jazd pneu YOKOHAMA ADVAN NEOVA, takze zle asi nebudu :-)

In 1978 Yokohama developed the ADVAN brand with a focus on the rigours of circuit racing and rally competition.
Subaru Impreza

exdaily: 04' Honda Civic Coupe 1.7 VTEC
exrace: Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
exfun: XQUAD X5 LONG SPORT
matulo
HC Team
Dátum registrácie: 10.02.2007, 23:13
Garáž (3)

Príspevok od používateľa matulo »

Vyzera to tak, ze pre zaciatok skusime Kumho ecsta MX... vybrone hodnotenia a za dobru cenu...

Obrázok
Napísať odpoveď