Techniky sportovej jazdy
Moderátori: HC_team, k3ksik, Moderátor, Admin, HC Team
Kua ja nikdy nepodraďujem štýlom double-clutching a vždy sa mi to darí,stále jedine s medziplynom aj keď na pretekoch sa mi občas stane,že ten medziplyn jednoducho nestihnem,resp.stratil by som s tým pár stotín,niekedy to proste nejde,je to dosť na rozmýšlanie držať ideálnu stopu a ešte aj presný medziplyn + ideálny prejazd zákrutou aby si nestratil stotiny.A niekedy si tak vyhecovaný,že to premotivuješ, niečo pokazíš a potom ta to sere
Všetko je to o trénovaní,čím viac kopcov a slalomov zajazdíš,tým si viac vyjazdený a vžitý do techniky pretekania (osobná skúsenosť) 
Honda CR-X, r.90, 132PS na brzde..
o sovje auto sa na kopci bojim, ale verim, ze to prida spustu skusenosti, take zavody... Sakra, ze som ja minuly rok nesiel PRESSKAM CUP na tej Fabii... Ale mozno nasetrim a miesto rozbitia vlastneho auta skusim jeden dvojzavod v PRESSKAM CUPE... 70k je dost, ale stalo by to za to... Horsie je, ze teraz sa tusim PRESSKAM jazdi na najslabsom aute na LEONE 2.0 240ps so samosovorm, co uz je dost brutal, kedze ma nejakych 850 ci 900kg ci kolkoMUGEN1 napísal:Kua ja nikdy nepodraďujem štýlom double-clutching a vždy sa mi to darí,stále jedine s medziplynom aj keď na pretekoch sa mi občas stane,že ten medziplyn jednoducho nestihnem,resp.stratil by som s tým pár stotín,niekedy to proste nejde,je to dosť na rozmýšlanie držať ideálnu stopu a ešte aj presný medziplyn + ideálny prejazd zákrutou aby si nestratil stotiny.A niekedy si tak vyhecovaný,že to premotivuješ, niečo pokazíš a potom ta to sereVšetko je to o trénovaní,čím viac kopcov a slalomov zajazdíš,tým si viac vyjazdený a vžitý do techniky pretekania (osobná skúsenosť)
hm
alebo to rob ako my mame v plane, kupit 950kg CRX 1.6 (96kw, alebo ak najdeme, ale to nenajdeme 110KW) a ist na nelincovane kopce v kategorii S1600. Auto kupis v zavislosti od stavu 40000-90000 a mozes sa s nim pohrat...jasne samosvor tam nemas, ale myslim ze na nejakej urovni sa to da aj s tymto nacinim....babo napísal:o sovje auto sa na kopci bojim, ale verim, ze to prida spustu skusenosti, take zavody... Sakra, ze som ja minuly rok nesiel PRESSKAM CUP na tej Fabii... Ale mozno nasetrim a miesto rozbitia vlastneho auta skusim jeden dvojzavod v PRESSKAM CUPE... 70k je dost, ale stalo by to za to... Horsie je, ze teraz sa tusim PRESSKAM jazdi na najslabsom aute na LEONE 2.0 240ps so samosovorm, co uz je dost brutal, kedze ma nejakych 850 ci 900kg ci kolkoMUGEN1 napísal:Kua ja nikdy nepodraďujem štýlom double-clutching a vždy sa mi to darí,stále jedine s medziplynom aj keď na pretekoch sa mi občas stane,že ten medziplyn jednoducho nestihnem,resp.stratil by som s tým pár stotín,niekedy to proste nejde,je to dosť na rozmýšlanie držať ideálnu stopu a ešte aj presný medziplyn + ideálny prejazd zákrutou aby si nestratil stotiny.A niekedy si tak vyhecovaný,že to premotivuješ, niečo pokazíš a potom ta to sereVšetko je to o trénovaní,čím viac kopcov a slalomov zajazdíš,tým si viac vyjazdený a vžitý do techniky pretekania (osobná skúsenosť)
![]()
![]()
Subaru Impreza
exdaily: 04' Honda Civic Coupe 1.7 VTEC
exrace: Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
exfun: XQUAD X5 LONG SPORT
v premavke sa heel toe fakt skusa horsie... Ja som to trenoval vzdy vecer, ked neboli auta, hlavne z 3 na 2... Niekedy 4-3 a hned 3-2...James napísal:ten heel-toe sa v premavke cvici velmi zle
treba aspon aku taku rychlost aby sa to oplatilo skusat ( napr 5-4-3-2 )
zatial ale co som skusal, tak mi to sem tam vyslo... len by som si mal zohnat pevnejsiu obuv, v slapkach sa to nerobi zrovna najlepsie
ja mam vyhodu v aute (podobne napriklad morloq), ze nam plyn vyrasta z podlahy, takze sa patou da krasne stlacit plyn a clovek nedojde o bedrovy klb, lebo nemusi tak vytacat nohu.
A ako mozes soferovat v slapkach????
Naposledy upravil/-a babo v 17.07.2008, 9:28, upravené celkom 1 krát.
hm
no ram, to uz nie si v kategorii S1600 (seriove)...ale jasne, ze crx je konzerva, ale aj adrenalin patri k tomuto sportu....babo napísal:jo, tak by to samozrejme tiez slo, len urcite treba do CRX ram, lebo inak by som do CRX nesadol... No a bola by s tym spusta prace, na co ja zial nemam moc cas (stale nieco opravovat)
Subaru Impreza
Re: hm
LastV8 napísal:no ram, to uz nie si v kategorii S1600 (seriove)...ale jasne, ze crx je konzerva, ale aj adrenalin patri k tomuto sportu....babo napísal:jo, tak by to samozrejme tiez slo, len urcite treba do CRX ram, lebo inak by som do CRX nesadol... No a bola by s tym spusta prace, na co ja zial nemam moc cas (stale nieco opravovat)
ja myslim, ze nejaky bezpecnostny mozes mat aj v S.... Okrem toho na tie KW BT a TATRADONAU je to pohoda, tak S2000 kludne jazdi CTR so samosvorom, co je zakazane (pokial samosvorom nebolo auto vybavene uz v serii). Ja myslim, ze v CRX to bude adrenalin aj s ramom dostatocny
Re: hm
to bude, ale je to jedine auto za prijatelnu cenu, ktore sa medzi 1.6 vykonom nestrati a vysledok bude zavisiet iba od nasich (ne)schopnosti....babo napísal:LastV8 napísal:no ram, to uz nie si v kategorii S1600 (seriove)...ale jasne, ze crx je konzerva, ale aj adrenalin patri k tomuto sportu....babo napísal:jo, tak by to samozrejme tiez slo, len urcite treba do CRX ram, lebo inak by som do CRX nesadol... No a bola by s tym spusta prace, na co ja zial nemam moc cas (stale nieco opravovat)
ja myslim, ze nejaky bezpecnostny mozes mat aj v S.... Okrem toho na tie KW BT a TATRADONAU je to pohoda, tak S2000 kludne jazdi CTR so samosvorom, co je zakazane (pokial samosvorom nebolo auto vybavene uz v serii). Ja myslim, ze v CRX to bude adrenalin aj s ramom dostatocny
Subaru Impreza
No toto ozaj radšej skúšať niekde osamote lebo ten za vami poistnú udalosť veľmi neoceníbabo napísal:morloq napísal:babo, LastV8 - k teme pls
OK, je tu niekto taky frajer, ze potlaca nedotacavost FWD auta jemnym pribrzdenim lavou nohou?To je uz ale asi fakt lepsie na okruhu skusat
Tu je video kde to ukazuje sám veľký Colin McRae (RIP):
http://youtube.com/watch?v=BMEqOGejlrw&feature=related
...a ako tam spomenie babena: "...ani niektorí najlepší jazdci sveta túto techniku nepoužívajú..."
Je to vôbec potrebné na asfalte - keďže veľa z nás asi nízke cívy a srx na šotolinu rozbíjať nepôjde...
A ozaj ako to je so synchrónmi na civicu 5.gen treba double clutch alebo stačí single...
Inak k tomuto sú fasa videá tuto:
http://youtube.com/watch?v=W7bb2OKFKgc
http://youtube.com/watch?v=Cz-AdgP83Vs&feature=related
poznam manika, co to pouziva na pretekoch, ale to nejazdi rellye (tam som videl jazdcov davat to cez rucku ). A pomaha si len zlahka do niektorych zakrut pri najazde, (aj ked niekedy aj ked treba zarkutu v strede utiahnut, aby sa nehrnul cumakom von, ked v brut rychlosti ho nepodrzia poriadne ani slicky) nedostava auto do uplneho smyku. Ale jazdi manual, nie sekvnencu, co je sila.
V normalnej premavke ale nepouzitelne, to je jasne...
V normalnej premavke ale nepouzitelne, to je jasne...
teoreticky by si mal vzdy robit double clutch, obzvalst na starsich synchronoch a starsej spojke...s8n napísal: A ozaj ako to je so synchrónmi na civicu 5.gen treba double clutch alebo stačí single...
Prax ale preco to majstri na videu niekedy nerobia nevieme technicky vysvetlit