|
Autor |
Správa |
|
Petrik |
Zaslal: 03.04.2007, 15:53 |
|
|
Založený: 12 január 2007
1992 Honda Prelude |
O tejto teme bolo pisanych uz mnoho prispevkov a vo vsetkom co tu bude pisane sa budem pravdepodobne opakovat, ale predsalen... Skusal som naozaj rozne krajiny (USA, Nemecko, Anglicko, Spanielsko, Holandsko, Cechy tiez ale tak to nie je zahranicie ) a rozne sposoby platenia (kartou, cez Ebay - Paypal, prevodom na ucet). Pojdem chronologicky podla toho co som objednaval:
interier (Simoni Racing - Spanielsko) islo o volant, pedale, radiacu paku atd. Nakolko som si objednal mnoho veci tak bol problem so zhananim, vsetko sa im podarilo zohnat do 2 tyzdnov, okrem hlavnej veci kvoli ktorej som objednavku robil - volantu, na ten som cakal asi 2 ci 3 mesiace, no strasne som ho chcel platil som im prevodom na ucet. Sprvu sa neozyvali, no po 2 tyzdnoch ked nemohli zohnat ten volant napisali, potom uz s komunikaciou nebol problem, odpovedali rychlo, dokonca aj cez vikend. Dalo sa dohodnut, boli mili, kedze som musel dlhsie cakat, dali mi to lacnejsie o asi 15 eur (nie je to vela ale predsa). Pri nakupe treba davat pozor ze maju na stranke ceny bez DPH, ide o EU, s clom nie su problemy a tak vsetko pride az k Vam domov, doprava cca do 3-5 dni. Len na okraj ak do 2 mesiacov neposlu zasielku, mate pravo vyziadat peniaze naspat... ja som to nespravil, ja som moooc chcel ten volant
prahy+kridlo (autodirectsave.com) Vopred som im pisal ze kolko bude stat doprava, oznamili ze 150-200$ naviac. Ceny nemaju najnizsie, no potesila ma ta nizka cena dopravy. Platil som kartou cez net, najprv mi stiahli platbu 2x (slo o 634$, takze si viete predstavit ako som mal ritku zovretu ked mi to stiahli 2x), no jedna z nich po case zmizla, slo len o autentifikaciu, kazdopadne doporucujem sa s nimi skontaktovat a spytat sa ich ze ci to nahodou naozaj nestiahli 2x. Do 24 hodin po platbe ma kontaktoval zamestnanec (Frank - naozaj mily clovek, chvilkami som mu daval zabrat tym mojim milionom otazok), bohuzial chceli odo mna 500$ za dopravu, ukecal som na 400$, takto drahe to bolo lebo tie prahy maju 1,8metra a su celkom objemne, ved ich uvidite na zraze. Doprava vsak bola velmi rychla, leteli, takze do necelych 2 tyzdnoch som ich mal na colnici v BA. Colnici tak to je na novu temu akoze Kazdopadne doporucujem dohodnut sa s predajcom nech zasle pri tovare aj fakturu a nech na nu napise MENSIE hodnoty, ale nie zasa ze 15$ karbonova kapota, proste tak unosne. Ked je faktura nemusite mat doklad o zaplateni (vacsinou). Na colnicu si vyhradte pol dna - tu je jedina nevyhoda oproti nakupu v EU - dvojite zdanenie a clo. Ale ako hovorim, kludne nech napisu nizsiu sumu a bude dobre. Zaverom tovar ktory prisiel bol kvalitny (Extreme Dimensions bol vyrobca), avsak nez budete cokolvek kupovat z USA najprv sa pozrite ci to nepredavaju aj v EU!!! aj ked to moze byt o par korun drahsie, usetrite si vela starosti
svetla-predne+zadne (EBAY) tak toto bola svanda, kvoli tomu aby som si mohol objednat svetla z Ebay-u (len tam sa daju zohnat take ako som chcel), som sa zaregistroval na Paypal-e, treba mat kartu, stiahnu Vam z nej 1$, ide len o autorizaciu, oni Vam ho potom vratia Zaplatil som a oni mi platbu vratili, ze od zahranicnych prijimaju iba tzv. money order. Proste im poslete peniaze na adresu cez postu alebo banku. Vo vseobecnosti to nedoporucuju, nie je to moc bezpecne. Problem ale nastal ked som sa dozvedel ze cez Paypal sa este na Slovensku ani v Cechach nedaju prijimat peniaze... na moje prekvapenie vsak peniaze prisli az na moj ucet. S tym predavajucim som sa nechcel uz nadalej natahovat, pretoze som svetla potreboval cim skor a tak som si ich objednal z Anglicka. Boli za porovnatelnu cenu a co bolo najlepsie bolo ze bolo mozne platit Paypal-om, tam autorizacia platby trva len 2 dni (normalne kartou 4-5dni). Komunikacia s predajcom bola vyborna, odpovedal na maily rychlo a bol velmi ochotny. Svetla aj tak sice posielal z USA, takze som musel platit clo a dph, no prisli rychlo (5 dni). No nemal som tam pribalenu fakturu, tak som platil podla mojho dokladu clo a dph z plnej sumy Obdivoval som ale zilinskych colnikov, prisiel som 13:55 a 14:00 zavierali - no co spravili si so mnou hodinovy nadcas Ale inak su svetla krasne, som rad ze ich mam
zadny naraznik (Nemecko-EBAY) toto bol asi najprijemnejsi a najpohodovejsi nakup. Zaplatil som cez Paypal, balik prisiel az ku mne domov myslim za 5 dni od nakupu. Cena na EBAY-i bola o 30 Eur nizsia ako na ich internetovej stranke! Doprava bola za 60 Eur kamkolvek do EU, co je oproti 150 Euram z jednej internetovej stranky (trc-tuning.com - funguju ako reseller) dost markantny rozdiel... Komunikacia s predavajucim (nippontuning.com) bola vyborna, neporovnatelna s trc-tuning.com. Celkovo som spokojny.
ZAVEROM Platba prevodom na ucet: zdlhava, platite prevodny poplatok (uctuje banka - 300 - 500 Sk). Platba kartou: pozor na to z akej je to stranky, je dobre si to nechat obcas prehliadnut niekym kto tomu rozumie - inymi slovami nekupovat veci zo stranky kde ked si date "Contact Us" sa Vam zobrazi "site is under constcruction", autorizacia trva 4-5 dni. Platba cez Ebay pomocou Paypal - autorizacia trva 2 dni, mate pekny prehlad o tom komu co platite, vypisy atd. - nevyhodou je ze na ebay.com Paypal od zahranicnych neakceptuju, niektori podporuju pre zahranicnych bidpay.com, to je tiez obdoba Paypal-u. Ak sa da tak kupovat z EU, menej opletaciek, rychlejsia dodavka. Doprava z Ameriky vie byt poriadne nakladna, treba bud objednat viacej veci naraz a dopravne rozratat na hlavu alebo sa dohodnut s predavajucim nech napise na fakturu nizsiu cenu a prihodi to k tovaru. Tot vse pratele, Cechy a nakup od nich nebudem ani spominat bo tam nie su absolutne ziadne problemy. Cize kludne nakupujte zo zahranicia co Vam penazenka dovoli keby nieco obratte sa na mna cez SS, rad poradim pomozem.
PS: toto su moje skusenosti, nepiste mi o nahradu skody ak Vam obchod nevyjde podla vasich predstav pripade podla mojich tu uvedenych postrehov tato veta tu musela byt, to je akoze All Rights Reserved |
_________________ Dream as you will live forever, live as you will die today |
|
Návrat hore |
|
|
Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|
|