Ano, inspiroval som sa z velkej casti TopGearom, ale myslim, ze to nie je vobec zly napad, dokonca ani u nas
Ide o to podelit sa o svoje poznatky o tom, kde sa da dobre zajazdit.
Hlavne poziadavky su minimalna premavka, kvalitny povrch vozovky, zazivne zakruty, najlepsie aj prehladne a pekna sceneria je tiez vyhodou
Jednym z dovodov zajazdit si takto "izolovane" je aj bezpecnost, za predpokladu, ze sa tym znizi Vasa agresivita resp zbytocne rychla jazda v beznej premavke ( snad ).
Ak chcete prispiet, tak prosim neopisujte napr. jednu ci dve zakruty, ktore sa nachadzaju kludne aj na odlahlom mieste v obci/meste -> neoplati sa to, hladame skor komplexnejsie trasy niekolko km dlhe ( aby sa k nim aj eventuelne oplatilo cestovat... )
Popis lokality si predstavujem asi tak, ze nahodite obrazok mapy so zvyraznenou cestou, alebo to ustne popisat, prihodit kedtak video a nejake informacie o tej danej trase, na co si davat pozor a pod...
Druh cesty, ako kopec/nizina prilis nehra rolu. Ak je to dobre, podelte sa o to
Zacnem teda ja jednou trasou, ktoru som dnes nahodou objavil...
Kopec Buková :

Mapa z google
Ide o cestu s kvalitnym na pohlad novym asfaltom ( 90% trasy ), bez jedineho vymolu. 10% je asfalt normalny, ale stale plati, ze nie su ziadne vymoly ani nerovnosti. Cesta vedie k vodnej nadrzi, v ktorej sa da okupat, cestou prejdete cez 2 dediny a jeden asi kamenolom ( nevsimol som si uplne presne co to je, ale mal by to byt kamenolom ), pri ktorom moze byt trosicku strku na ceste, na jednej rovinke, staci tam na tych 200m spomalit...
Kvoli tomu kamenolomu je tu zvyseny vyskyt kamionov ( v pracovnej dobe ), cize okolo tej piatej siestej je cesta takmer ludoprazdna. Nie je prilis siroka, niektore zakruty su pekne klopene, nie je tu ziadna zakruta ostrejsia nez 90 stupnov, ale su tu niektore zradne, hlavne na prvy krat sa oplati viac pribrzdit. Cesta sa zacina pri Trstine a konci dvojicou pravo a lavotocivou zakrutou pri vodnej nadrzi. Stupanie/klesanie je velmi mierne. Co sa tyka scenerie, striedaju sa tu luky a lesy. O rychlosti sa nechcem prilis bavit, ale myslim, ze ine prevodove stupne ako 2,3,4 nebudete musiet pouzit...
No tak tolko som asi chcel, uz je len na Vas, ci sa to tu uchyti, alebo nie.
Osobne dufam, ze ano
Snad mi nebudete mat za zle, ze som to dal do sekcie racing, prisla mi najvhodnejsia. Ak by ste ale boli ineho nazoru ( mod/admin ), tak to kludne presunte...