Dik za odpovede
Slovakiaring 7.novembra 2009
Moderátori: HC_team, k3ksik, Moderátor, Admin, HC Team
A co ti ktori sa chcu prist len pozriet ? Je taka moznost ?
Je mozne kombinovat auta, povedzme ze chce niekto odjazdit len 2x20 a zvysok by som siel ja ?
Dik za odpovede
Dik za odpovede
Honda Accord 2.4 AT (2010)
Suzuki DL650 (2010)
ex: Toyota Corolla 1.8 TS (2003)
ex: Kawasaki ER-6F (2009)
ex: Suzuki Swift 1.3 GS (2005)
ex: Honda Civic EG4 (1992)
Suzuki DL650 (2010)
ex: Toyota Corolla 1.8 TS (2003)
ex: Kawasaki ER-6F (2009)
ex: Suzuki Swift 1.3 GS (2005)
ex: Honda Civic EG4 (1992)
Pozriet sa pravdepodobne moze prist hocikto. Neviem vsak, ci nam otvoria tribunu, kedze nevyberame vstupne pre divakov. O tom rozhodne majitel okruhu. Dalsi ludia, ktori nebudu jazdit, sa teda budu musiet zdrzovat na miestach, ktore im urci usporiadatel.PuLo napísal:A co ti ktori sa chcu prist len pozriet ? Je taka moznost ?Je mozne kombinovat auta, povedzme ze chce niekto odjazdit len 2x20 a zvysok by som siel ja ?
Dik za odpovede
Auta nie je mozne kombinovat. Bolo by to velmi komplikovane. Myslim, ze sa skor ludom, ktori si objednali pol dna (4 jazdy) stane to, ze si budu buchat hlavu, preco si nezaplatili cely den. Mne v Brne na motorke nestacili naposledy ani 2 cele dni po sebe - uz som sa triasol, kedy bude dalsia moznost.
Pol dna prejde ako voda, tak preco nejazdit cely den?
Hamlet
hm
jedna vec je chut jazdit a druha, co auto znesie....4x20 min. v zone vysokych otacok, prudkeho radenia a zoslapovania spojky a prudkeho brzdenia da zabrat seriovym autam....uvidim po prvej jazde ako sa budu tvarit seriove brzdy, ci sa neskrutia hned kotuce...a potom uvidim ci odjazdim uplne vsetko, ale skorej nie...na taketo ucely chodim na motokary na 40 min maratony, kde si prenajmem karu a viac nemusim riesit, ked zlomim poloos, tak dostanem druhu karu...HMT napísal:Pozriet sa pravdepodobne moze prist hocikto. Neviem vsak, ci nam otvoria tribunu, kedze nevyberame vstupne pre divakov. O tom rozhodne majitel okruhu. Dalsi ludia, ktori nebudu jazdit, sa teda budu musiet zdrzovat na miestach, ktore im urci usporiadatel.PuLo napísal:A co ti ktori sa chcu prist len pozriet ? Je taka moznost ?Je mozne kombinovat auta, povedzme ze chce niekto odjazdit len 2x20 a zvysok by som siel ja ?
Dik za odpovede
Auta nie je mozne kombinovat. Bolo by to velmi komplikovane. Myslim, ze sa skor ludom, ktori si objednali pol dna (4 jazdy) stane to, ze si budu buchat hlavu, preco si nezaplatili cely den. Mne v Brne na motorke nestacili naposledy ani 2 cele dni po sebe - uz som sa triasol, kedy bude dalsia moznost.
Pol dna prejde ako voda, tak preco nejazdit cely den?
Subaru Impreza
exdaily: 04' Honda Civic Coupe 1.7 VTEC
exrace: Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
exfun: XQUAD X5 LONG SPORT
Re: hm
kto hovori ze musis ist cele 20-minutovky naplno? ak mas strach o spojku a/alebo brzdy (pri seriovych autach je to opravnena obava), jednoducho daj 2 kola ostre jedno zvolni a opakuj...LastV8 napísal:jedna vec je chut jazdit a druha, co auto znesie....4x20 min. v zone vysokych otacok, prudkeho radenia a zoslapovania spojky a prudkeho brzdenia da zabrat seriovym autam....uvidim po prvej jazde ako sa budu tvarit seriove brzdy, ci sa neskrutia hned kotuce...a potom uvidim ci odjazdim uplne vsetko, ale skorej nie...na taketo ucely chodim na motokary na 40 min maratony, kde si prenajmem karu a viac nemusim riesit, ked zlomim poloos, tak dostanem druhu karu...
najkritickejsie su brzdy, a na tych citis kedy zacinaju mat dost, ci nie? tak to je ten spravny cas na zvolnenie...
no ano, to je jedna vec, ale ked si uz na trati a mas naval adrenalinu a niekto sa na teba lepi, tak mu rozhodne chces ukazat, ze prave to tvoje auto taha lepsiematulo napísal:kto hovori ze musis ist cele 20-minutovky naplno? ak mas strach o spojku a/alebo brzdy (pri seriovych autach je to opravnena obava), jednoducho daj 2 kola ostre jedno zvolni a opakuj...LastV8 napísal:jedna vec je chut jazdit a druha, co auto znesie....4x20 min. v zone vysokych otacok, prudkeho radenia a zoslapovania spojky a prudkeho brzdenia da zabrat seriovym autam....uvidim po prvej jazde ako sa budu tvarit seriove brzdy, ci sa neskrutia hned kotuce...a potom uvidim ci odjazdim uplne vsetko, ale skorej nie...na taketo ucely chodim na motokary na 40 min maratony, kde si prenajmem karu a viac nemusim riesit, ked zlomim poloos, tak dostanem druhu karu...
najkritickejsie su brzdy, a na tych citis kedy zacinaju mat dost, ci nie? tak to je ten spravny cas na zvolnenie...
...tak sa mi natiska otazka, ci mozem niekedy pocas 20 min ist do boxov, napr. sa napit a potom tak, aby som nikoho neohrozil, vyjst znova na trat? popripade, ze chcem zobrat spolujazdca na zaverecnych 10 min a tak...
Subaru Impreza
tak toto je len problem v hlave jazdca...LastV8 napísal: no ano, to je jedna vec, ale ked si uz na trati a mas naval adrenalinu a niekto sa na teba lepi, tak mu rozhodne chces ukazat, ze prave to tvoje auto taha lepsiezvolnis tak mozno po 20 min, pocas prestavky
samozrejme, ze to je zodpovednost kazdeho a tak to aj musi byt....ja som len reagoval, ze 4x20 min bude malo....ako sa to vezmeHMT napísal:Last: Jasne. Posudit moznosti svojho auta musi kazdy sam.. Skusit si to moze kazdy, ak vsak chce jazdit do extremov, musi mat na to naradie.
Subaru Impreza
jasne, pekne reci, ale uvidis na trati ked ta niekto bude obiehat v zakrute zvnutra a prepiskne rychlost a cez nedotacavost ti zmeni farbu lakumatulo napísal:tak toto je len problem v hlave jazdca...LastV8 napísal: no ano, to je jedna vec, ale ked si uz na trati a mas naval adrenalinu a niekto sa na teba lepi, tak mu rozhodne chces ukazat, ze prave to tvoje auto taha lepsiezvolnis tak mozno po 20 min, pocas prestavky
ked si idem zajazdit pre seba, nepotrebujem niekomu ukazovat ze som viac...
navyse, ked vies, ze auto zacina mat dost, nebudes nanho dalej tlacit (hlavne ked vies o jeho slabych miestach)... ved ti ide o krk, ci nie?
...okrem toho, jasne ze svojim sposobom racing je o dokazovani....preto sa tam prenajima casomiera, lebo kazdy chce ist ako dochodca a potom sa casy nebudu porovnavat....taketo moralisticke reci este akceptujem na ceste, ale nie na okruhu....
Subaru Impreza
ked zvolnis, da sa jazdit aj tak, aby si prilis nezavadzal a neriskoval...LastV8 napísal:jasne, pekne reci, ale uvidis na trati ked ta niekto bude obiehat v zakrute zvnutra a prepiskne rychlost a cez nedotacavost ti zmeni farbu laku
len jedno som este chcel - ale to urcite vies...
ked budes jazdit lazo-plazo a primerane schopnostiam auta, neda sa vylucit, ze Ta to zrovna az pri tej stvrtej jazde chyti.. a auto pritom nemusi mat dost (ale neda sa to vylucit)...LastV8 napísal:okrem toho ja som riesil uplne ine ako som uz pisal HMT, ja som chcel len cez tuto temu nacrtnut, ze 4x20 min moze byt aj dost....rozhodne viem kedy ma moje auto dost, takze o to mi ani neslo....
...to jasne, ale ja som sa tak kostrbato chcel dostat k inej veci, ze par ludi by sa aj chcelo zviest, tak by som na nich obetoval par kol, ci sa da proste zajst do boxov a potom nejak bezpecne vyjst...?matulo napísal: len jedno som este chcel - ale to urcite vies...rozhodne nie je dobry napad chladit auto (a hlavne horuce brzdy) v boxoch (plati aj pocas dlhsieho doplnania tekutin)...
Subaru Impreza
Suhlasim, ze jazda na okruhu je hlavne o najlepsom case na kolo. V tomto nasom pripade (nulty rocnik) ide vsak hlavne o spoznanie okruhu, vyskusat si ten pocit (kto ho este nezazil), atd. Proste: jazdy pre verejnost.
Kazdy moze jazdit aj extremy, musi vsak vediet, co sam zvladne a co zvladne jeho auto (ale to som uz tusim pisal)
V prvom rade treba ist idealnu stopu v zakrutach (predbiehat sa vtedy da len zvonka, alebo na rovnych usekoch). V tom pripade je bezpecnost ovela vyssia.
Kazdy moze jazdit aj extremy, musi vsak vediet, co sam zvladne a co zvladne jeho auto (ale to som uz tusim pisal)
V prvom rade treba ist idealnu stopu v zakrutach (predbiehat sa vtedy da len zvonka, alebo na rovnych usekoch). V tom pripade je bezpecnost ovela vyssia.
Hamlet
verim, ze toto budete prizvukovat pred jazdami a ze to vsetci ucastnici pochopia a budu aplikovat v praxi...HMT napísal:Kazdy moze jazdit aj extremy, musi vsak vediet, co sam zvladne a co zvladne jeho auto (ale to som uz tusim pisal)![]()
podla mojho nazoru to chce niake teor. mini skolenie na zaciatok, napr. pomalsi pusti rychlejsieho smerovkou ukaze smer vyh. manevru, atd.
- zaklady jazdenia na okruhu
na podobnych akciach ktore som absolvoval organizator mohol nesprisposobivych jazdcov z akcie vylucit (po upozorneni)
takze tu to nebude asi inac.....
hovorim len moje skusenosti ......
na podobnych akciach ktore som absolvoval organizator mohol nesprisposobivych jazdcov z akcie vylucit (po upozorneni)
Dobre hovoris,bude to presne tak.mugen crx napísal:podla mojho nazoru to chce niake teor. mini skolenie na zaciatok, napr. pomalsi pusti rychlejsieho smerovkou ukaze smer vyh. manevru, atd.
Prosim,ak mi odpovedate na SS tak pouzite"citovat"aby som vedel o com si piseme,dakujem.