|
Autor |
Správa |
< Racing ~ Slovakiaring 7.novembra 2009 |
matulo |
Zaslal: 08.11.2009, 23:55 |
|
|
HC Team
Založený: 10 február 2007
2009 Honda Civic |
|
Návrat hore |
|
M&R |
Zaslal: 09.11.2009, 0:19 |
|
|
HC Team
Založený: 06 január 2007
2005 Skoda Fabia |
Ak si nemyslel zavadzacie kolo v prvej jazde tak aj tak to bolo potrebne,ako som uz pisal tak SC vysiel a bol dirigovany z racecontrolu(takze to nebolo zbytocne nech si myslis cokolvek),tak isto oni vypustali a stahovali auta z trate cez vysielacku,urcovali dokonca rychlost SC...ak to bolo ako pises tak urcite na to bol dovod preco to tak bolo...aj ked sa to tebe mohlo zdat zbytocne...
...na ostatne odpisem zajtra ak bude cas a chut to este riesit,aj tak to k nicomu nepovedie.
Nevidite do toho,vidite len svoj pohlad,ale chapem,ani mna by nezaujimalo preco...a nechcel by som to pochopit asi aj ked som vzdy chapal ked sa napr.baba ukoncila o 18 aj ked nebolo odjazdena napr.4 jazda kvoli burackam,popripade polka mala a polka nie...druha polka mala smolu a to sa jazdilo na cas,na vysledky a ta druha polka sa mohla aj na hlavu postavit..sa im zapocitali vysledky o jazdu menej ako tym co odjazdili a prezili to,chapali to. |
_________________ Prosim,ak mi odpovedate na SS tak pouzite"citovat"aby som vedel o com si piseme,dakujem. |
|
Návrat hore |
|
vticko |
Zaslal: 09.11.2009, 7:29 |
|
|
Založený: 23 október 2008
|
majo, ked ti mam pravdu povedat, na tej babe som to nechapal, ale tu ano.. toto bolo prvy krat organizovane niekym, kto tam nikdy nic neorganizoval, kritika musi byt, aby sa vedelo co a ako nabuduce, takisto jazdci by sa mali poucit, a potom az to bude vsetko OK. Babu organizovalo stado naje*anych **** a nestihalo sa koli nim, nie koli jazdcom. A cez to vsetko to organizuju strasne dlho a stale to neni ok.. Uzavrime to tak, ze chyba bola na jednej aj druhej strane nakolko sa islo prvy krat a nabuduce to bude zas o kus lepsie.. |
_________________ B16A2 EG6
EX/ F20C2 AP1
/ D15Z6 EK3
/ N22A2 RE6
http://www.mcp.estranky.sk/ |
|
Návrat hore |
|
aapalo |
Zaslal: 09.11.2009, 8:04 |
|
|
Založený: 27 október 2008
1999 Honda Prelude |
josa napísal: ale ked mam pravdu povedat, ak by som mal rychlejsie auto tak by som sa zrejme tiez ocitol mimo trat. Odjazdil som len 1 etapu zo 4, ale uz aj v tej 1 vela nechybalo a bol by som mimo.
Vieš čo je zaujímavé? V tej našej skupine, konkrétne ráno A, vyletovali tí, čo mali relatívne pomalé autá, alebo čo jazdili najpomalšie..Zajazdil som si super, ale fakt ma mrzí tá posledná zrušená jazda..No škoda, možno nabudúce. Rozmýšlal som, že sa opýtam, či nemôžem ísť jazdiť aj poobede, ale keď som videl tú masu valiacu sa po trati, ďakoval som Bohu, že som bol ráno, aj keď pršalo...Auto fungovalo super, brzdy boli vodou chladené, aj to bolo v pohode, našťastie mi už prišli EBC red stuff..Uvidíme nabudúce čo sa bude diať..Hádam už nie takáto masovka..Taký závodníci ako ten strelec na celice, alebo degeš na yeti čo nanosil blato na dráhu a potom už po šachovnici a na červenú sa na mňa lepil a predbehol ma keď som už zvolnil, tak takých by bolo treba usmerniť asi nejak inak... |
_________________ KRHLA Drag racing Nová Baňa
www.mongolrally.sk
XX blackbird |
|
Návrat hore |
|
pajo |
Zaslal: 09.11.2009, 8:36 |
|
|
Založený: 18 december 2006
|
v sobotu ma tiez "srala" ta jedna zrusena jazda ale s odstupom casu som spokojny, zajazdil som si, vyplavil kopu adrenalinu, spoznal auto, pokecal s ludmi...mam zazitok a predsavzatie ze toto si parkrat do roka urcite zopakujem.
Majo a HMT, kaslite na kritiku, nic sa neda na prvykrat zvladnut perfektne. a mam pocit z toho co som videl a pocul, ze najviac chaosu vzniklo na strane tych typkov v oranzovych vestach z ringu co pustali, ci skor nepustali ludi na start. mali to celkom na haku. nabuduce sa pridam k dobrovolnikom pri organizacii |
|
|
Návrat hore |
|
LastV8 |
Zaslal: 09.11.2009, 8:58 |
|
|
HC Team
Založený: 09 január 2007
2004 Honda Civic Coupe |
...zakladna premisa je, ze zoorganizovat ludi je stale problem, cim viacej ludi, tym viacej problemov....kto ma v praci pod sebou nejakych ludi, tak chape o com hovorim....by ste sa cudovali, co to je si ustrazit vysokoskolsky vzdelanych ludi, aby plnili uplne trivialne pokyny (vyplnit vykaz) a hlavne na cas....niekedy ako v skolke....takze si predstavte hocijakych amaterov z okolitych dedin na svojich karach, prvykrat na okruhu....fakt nezavidim organizatorom.....
najskor som bol rozladeny z organizacie, dost malo informacii bolo, ale teraz mam v sebe len dobre spomienky a fotky a dobry pocit, ze som mohol byt tam, zajazdit si na skutocnom okruhu a pokecat s motosport-positive ludmi....takze v konecnom dosledku by som rad prisiel aj na buduce.... |
_________________ Subaru Impreza
exdaily: 04' Honda Civic Coupe 1.7 VTEC
exrace: Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
exfun: XQUAD X5 LONG SPORT |
|
Návrat hore |
|
vticko |
Zaslal: 09.11.2009, 9:18 |
|
|
Založený: 23 október 2008
|
Last, mna sralo akurat to, ze som nevyuzil potencial auta, kedze sa smykalo a par degesov na trati co nevedeli co znamena zlta a cervena vlajka a ako sa chodi za safety carom.. doma som zistil, ze sliky co som si zobral na ring a ktore som ani nepouzil by mi boli na dve veci aj keby bolo sucho, lebo som zabudol strediace kruzky pod ne doma... a zas keby aj je sucho a mam nahodou aj strediace kruzky a nahodene sliky, tak brzdy by skapali v prvom kole a zas by som si nezajazdil.. ved nakoniec tretiu jazdu som siel dole z trate skorej, bo uz brzdy len strpali.. Pre mna je to dobra skusenost a viem ako mam mat pripravene auto a kde su jeho slabe stranky este.. A viem ze ked bude mokro, ze nemam ani vychadzat z domu |
_________________ B16A2 EG6
EX/ F20C2 AP1
/ D15Z6 EK3
/ N22A2 RE6
http://www.mcp.estranky.sk/ |
|
Návrat hore |
|
Semir |
Zaslal: 09.11.2009, 9:29 |
|
|
Založený: 04 august 2008
|
M&R napísal: Ak si nemyslel zavadzacie kolo v prvej jazde tak aj tak to bolo potrebne,ako som uz pisal tak SC vysiel a bol dirigovany z racecontrolu(takze to nebolo zbytocne nech si myslis cokolvek),tak isto oni vypustali a stahovali auta z trate cez vysielacku,urcovali dokonca rychlost SC...ak to bolo ako pises tak urcite na to bol dovod preco to tak bolo...aj ked sa to tebe mohlo zdat zbytocne...
Asi budem presnejší: poobedná 2.jazda kat. A. No ten dôvod by som chcel poznať, lebo ja v tom bohužiaľ dôvod nevidím,vybehnúť na trať, dať si jedno kolečko a zísť z trate. A preto som to napísal lebo teda keď už: ,,RC´´ má hodinky,tak pozrú čas-postavia autá na Pitline a povedia si? -máme ešte 5minút ,dame im jedno kolo za SC? dáme a hned ich stiahneme... toto je moja výhrada a normálnej odpovedi som sa zatiaľ nedočkal. KONIEC. môžme to dodiskutovať aj cez SS,e-mail mne je jedno. |
_________________ daily car - Honda Civic EP1 |
|
Návrat hore |
|
HMT |
Zaslal: 09.11.2009, 9:32 |
|
|
HC Team
Založený: 21 december 2006
2012 Honda Civic |
Marapa napísal: Tak musel som sa zaregistrovat len kvoli tomu aby som mohol reagovat na HMT.
Chapem rozcarovanie organizatorov po tom co sa do nich kazdy navazal za to alebo to...lebo kdo si neskusi daco organizovat netusi ani trosku ake to je a nebodaj este velku cudziu skupinu ludi. Mam skusenosti s organizovanim i ked nikdy nic zdaleka tak velke ale viem to aspon trosku pochopit a viem ze sa nikdy neda zavdacit kazdemu. O tomto som ale nechcel. Chcem len povedat svoj nazor na organizaciu a na celu akciu.
Akcia bola super a za toto patri chvala a vdaka organizatorom. Co sa tyka ale napriklad rozpravy pred zaciatkom tak mi NIKDO nevedel povedat kde sa vlastne bude konat. Pytal som sa aj pri registraciach a nevedeli mi povedat ani oni kde az potom niekdo z jazdcov mi povedal na pitline. Hovorim si ok. Tak teda cakam na pitline hned medzi prvimi a zrazu hla nas pustaju...nikdo nam nic nepovedal kde co ako...proste ziadne instrukcie sme nedostali (hovorim o prvej jazde skupiny C poobede) toto je jedna namietka ktoru mam a myslim si ze je opodstatnena. Druha smeruje k tomu ze podla mojho nazoru sa naozaj mohlo pocitat s tym ze niekdo bude mat buracku a dat povedzme aspon 10min prestavky a rezervy za odjazdenim jednej etapy (tj po odjazdeni ABC). Nemusi to byt 10 minut po kazdej skupine ani 5 ani 15 lebo ako HMT pisal neda sa to odhadnut a to chapem ale aspon nejaka rezerva napriklad tych 10 minut tam naozaj mala byt. Nechce sa mi verit ze ste nepocitali s tym ze by tam mohla byt nejaka havarka. Bola tam kopa amaterov tuzerov tunerov profikov atd. Havaruje sa vsade...aj pri profi pretekoch...nie nebodaj ked sa pustia na okruch absolutni amateri. To bolo jasne ze na trati budu problemy. Nepisem to tu preto aby som si udrel do organizatora ale myslim ze obcas tiez nieje zle si priznat ano toto sme nedali a ano toto malo byt inak. Vsetci ziskavame skusenosti..my za volantom organizatori pri organizovani. Nikdo nespadol z hrusky a vedel vsetko. Takze toto su 2 veci ktore ja beriem ako nezvladnute ale nebudem sa tu kvoli tomu rozculovat lebo ako som pisal viem sa vcitit do organizovania...dolezite je sa poucit do buducna... .
A mam este poslednu vec pre jazdcov. To co tam niektori predvadzali bolo neuveritelne. Tolko sebevrahov som teda este nevidel. Asi ludia nepochopili ze nejde o to byt prvy vsak sa nesutazilo ale islo o to si zajazdit zabavit spoznat auto pripadne mozno aj skusit zajazdit nejaky cas...ale nie ist preboha cez mrtvoly!!!
To co mi predviedol jeden vodic(skoda ze v ten moment som naozaj nestihol reagovat co to bolo za auto) po prvom kolecku ma rozhodilo natolko ze som uz nemal chut ist znova na trat a zabit sa tam kvoli ***** . Nakoniec som samozrejme siel ked som sa ukludnil a zistil som ze je najlepsie prist do pitlinu medzi poslednymi... a pomalicky sa predierat dopredu(mozno aj preto tolko ludi chodilo neskoro). Vsetky dalsie jazdy som si krasne uzil a zazil som aj tam kopu sebevrahov ale uz nikdy nic take ako bolo na zaciatku. Tak to je asi vsetko...este raz dakujem za perfektny zazitok organizatorom a dufam ze podobna akcia sa niekedy zopakuje... .
Myslim, ze Marapa je asi prvy clovek, od ktoreho na tomto fore beriem vsetko a dakujem za konstruktivnu a slusnu kritiku.
Prva jazda poobednej skupiny C bola jedina, ktora skutocne nemala rozpravu. Bol som na EndOfPitline cca 5 min. pred zacatim prvej jazdy skupiny C a stali tam za mnou cca 4 auta. Tak som si povedal, ze este chvilu pockam a potom to rychlo vybavim. Lenze: V poslednej minute sa tam navalilo hrozne vela aut a nechcel som dalsim ubrat hned z prvej jazdy.. Takze toto beriem na seba - moja chyba.
V mnohych veciach sa naozaj s Tebou da len suhlasit.
Povodne som chcel a planoval, ze program bude zverejneny - vyveseny az rano tesne pred akciou. A kazdy by si mal sledovat aj pripadne zmeny, ci zrusenie niektorej jazdy.
Velka chyba bola aj to, ze sme dali do registracneho formulara pocet jazd. Mali sme dat iba: POL DNA a CELY DEN. A uviest, ze odjazdi sa tolko jazd, kolko sa stihne. V tomto som mudrejsi... Ja mam naozaj taku skusenost z treningu motoriek, ze sa bez problemov stiha jedna jazda za druhou a ani na vode nie je tolko nehod.
Ano, vedeli sme, ze mozu byt nehody a problemy, ale tolko vela sme ich necakali. Ak by sa to dalo vratit spat, jasne, ze by sme sme to urobili uplne inak. Lenze uvedomte si este jednu vec: Takto velka akcia pre siroku automobilovu verejnost bola na Slovakiaringu uplne po PRVY KRAT. Verim, ze v buducnosti sa to bude iba zlepsovat. Otazka je, ci s nami, alebo bez nas.
Ak bude cena vstupenky pre jedneho ucastnika dvojnasobna, musela by prist aspon polovica ludi, aka prisla v sobotu. A to zrejme nepride.
Ak by sme my mali este doplacat 2-3 tis. EUR za prenajom drahy, tak to naozaj nie. Teraz to vyslo len tak-tak, aby sme na to nemuseli doplacat. Teda - este neviem ako to dopadne so zvodidlami, ktore nam zrusil ten Viper.
Tvoje posledne 2 odstavce prispevku hovoria za vsetko: sledoval som niektorych v RaceControl na kamerach a nemohol som verit vlastnym ociam. Najazdy do zakrut absolutne nezvladnute, stopa nedodrzana ani nahodou, predbiehanie na nebezpecnych miestach... a to nehovorim o neustalom predbiehani pocas ZLTEJ vlajky - ked sa to nesmie.., veru veru, v sobotu sme mali inych zavodnikov. Nie aby sa prisli naucit ovladat svoje auto vo vyssich rychlostiach, vsetci si tam prisli dokazovat, aki su oni geroj-i. Pritom bolo uplne jedno, ci ma Lambo, alebo Fabiu HTP..
Pritom: sam som si odskusal - aj na vode - ze sa da bez problemov postupne najst maximalna rychlost v kazdej zakrute, ktoru je schopne auto zvladnut bez toho, aby vyletelo z drahy. Kazdy trosku skuseny vodic by mal pozat hranicu smyku svojho auta. Ak ju nepozna, musi ist ovela pomalsie a postupne zistovat, kedy pneumatiky stracaju kontakt, kedy sa auto uz smyka von zo zakruty.. Tento-krat sme vsak mali na drahe vela jazdcov, ktori na to isli presne opacne: Najskor vyletim a potom uvidim. Lenze ani to neplatilo.. Niektori totiz vyleteli bez problemov aj 3 krat. |
_________________ Hamlet |
|
Návrat hore |
|
babo |
Zaslal: 09.11.2009, 12:03 |
|
|
Založený: 26 apríl 2007
2006 Honda Accord |
a jeje. Tak vidim, ze zle pocasie sa uz podpisalo. Toho 18.10. nebolo az tolko aut mimo trat a tym padom to odsypalo cele viacej v pohode. Inak nejake velke prestavky medzi jazsdami si neplanovali ani oni (TEMPUS), priam si myslim, ze ziadne a to maju dost skusenosti s organizaciou. V podstate mali v zasade len stastie ohladom lepsieho pocasia.
Co sa tyka zlozenia aut, tazko povedat. Pocul som stazonopsti, ze vylietavalo prave kopec vykuchanych aut (trebars stare BMW buda a cervene vlajky). Tu zas ze vela ameterov. Potom je auta tazke rozdelit na skupiny, z isteho pohaldu by malo mat dobre zvlast vyslovne zavodne auta a zvlast viac menej seriove. Lenze nie je to iste upravene BMW Tomasa Erdeyliho a 120ps Saxo VTS a opdobne seriovy cvicic 1.5 VTEC-e a seriove M3 E46... to by clovek musel mat skupin 10 a zase by si ludia zajazdili malo. |
|
|
Návrat hore |
|
babo |
Zaslal: 09.11.2009, 12:11 |
|
|
2006 Honda Accord |
HMT napísal: Teda - este neviem ako to dopadne so zvodidlami, ktore nam zrusil ten Viper.
toto by mal mat vyriesene prenajimatel okruhu (a nei organizator). kazdy ucastnik by mal podpisovat rezers, ze havarijna poistka na okruhu neplati na sposobenie skody tretej osobe. A to je prave poskodenie zvodidiel na okruhu atd. A ked niekto svihne do vozidiel, ma smolu, plati to zo svojho a je to draha sranda. Musi sa vymenit cely kus a cena je 1200 EUR len to tak zasvisti (podla toho aky velky kus pomuchlal)
Inak ten viper bol aj 18.10. a chalan teda jazdil biedne. V strednej casti som ho 2krat brutalne tlacil, samozrejme udrel tomu len na rovinke. na druhej strane to auto nie je tah lahke soferovat |
|
|
Návrat hore |
|
Marapa |
Zaslal: 09.11.2009, 12:54 |
|
|
Založený: 08 november 2009
|
2 HMT: Dakujem za odpisanie a vyjadrenie sa k mojmu prispevku. Dufam ze sa to bude organizovat s Vami. Lebo i ked nejake chybky boli stale to bol perfektny den na ktory budem velmi dlho spominat. Este nikdy som si nezajazdil na svojom aute tak ako tam. Viper inak fakt zle dopadol a tak isto ten bavorak na streche. Skoda tych zbytocnych skod a dufam ze ani Vy nebudete mat zbytocne problemy.
Presne ako pises clovek ma zacat jazdit pomalsie a postupne ako spoznava zakruty a zistuje ako mu auto drzi tak moze pridavat ale vela ludi na to slo naopak co ma ani moc neprekvapuje kedze kazdy den vidime co robia niektori ludia na cestach je jasne ze na okruhu budu niektori nevyzreti ludia este agresivnejsi az kym neskoncia niekde mimo cesty za traktorom.
Takze este raz dakujem za pekny zazitok za seba aj za svojich 2 kamaratov ktori tiez jazdili. Zelam vela uspechov v buducnosti a dufam ze budem moct prist znova na ohruh sa zabavit. |
|
|
Návrat hore |
|
babo |
Zaslal: 09.11.2009, 14:14 |
|
|
2006 Honda Accord |
Marapa napísal:
Presne ako pises clovek ma zacat jazdit pomalsie a postupne ako spoznava zakruty a zistuje ako mu auto drzi tak moze pridavat ale vela ludi na to slo naopak co ma ani moc neprekvapuje kedze kazdy den vidime co robia niektori ludia na cestach je jasne ze na okruhu budu niektori nevyzreti ludia este agresivnejsi az kym neskoncia niekde mimo cesty za traktorom.
presne tak. Ja ako som bol toho 18-teho, tak som vedel, ze jedna zakruta sa musi dat prejst aj 150. Ale bol som pri 130 a zvysoval som prejazd proste po 1km/h. A to som sa aj tak nejak nad 136 nedostal, lebo 8 stupnov, nie uz uplne idalne gumy, mierna vlhkost... Spusta ludi sa tam hodi ale po hlave a skusa to uplne opcane. Pocasie bolo este horsie... no ako to asi mohlo dopadnut? |
|
|
Návrat hore |
|
babo |
Zaslal: 09.11.2009, 14:49 |
|
|
2006 Honda Accord |
a dalsia negativna skusenost bola len s odtahovkou (za co organizator nemoze).
Kamos za tym tazkym horizaontom isiel neskoro na brzdy a kedze mal uz gumy tiez v zlom stave, bol do pravotociveho vracaku moc rychly. Situaciu vyriesil v ramci moznosti super, ked uz videl, ze je zle, narovnal kola a rovno isiel do strku. Ani v strku uz nebrzdil, pockal kym ho pekne spomali sam. Auto ani skrabanec.
Potom dosla odtahovka s traktorom a zacali ho mimoriadne zle nakladat. nakoniec ho nalozili a ked ho dali dole, mal ohnuty blatnik.... To mi pripomina situaciu, kby prisla sanitka zachranit nejaky pripad a miesto pomoci by mu este presli po nohe
V Brne im ide vytahovanie uplne v pohode |
|
|
Návrat hore |
|
duddox |
Zaslal: 09.11.2009, 18:37 |
|
|
Partner HondaClubu 5/2013
Založený: 16 júl 2008
2000 Honda Accord |
|
Návrat hore |
|
|
Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|
|